Lørdagskos; Pannekakefrokost!

I morges ble jeg vekket av to ivrige småtroll; "Mamma, vi har lyst på PANNEKAKER til frokost!" Som sagt så gjort. Jeg er så heldig å eie hele TO eksemplarer av den klassiske Husmorskolens kokebok, som jeg arvet fra både mamma og farmor. Her finner man nemlig en kjempegod grunnoppskrift på pannekaker!

 

Ettersom vi er mange i familien, velger jeg alltid å gange oppskriften med enten tre eller fire. I dag ble det fire. Resultatet ble nærmere 30 deilige pannekaker, dekorert med sukker og jordbærsyltetøy - Nam!

 

OPPSKRIFT

3 dl mel

1/4 ts salt

1/2 dl sukker

1/2 l melk

2 egg

60 gr margarin

 

Bland det tørre, spe halvparten av melken, rør til du får glatt røre og spe så resten av melken. La røren svelle i ca 30 min. Visp eggene, ha dem i røren. Ha litt smør i pannen før du steker første pannekaken, prøv deg frem med de påfølgende. Snu pannekaken når de er lysegule, husk at side to trenger kortere steketid. 

 

Ha en fortsatt god dag!

 

-  Cathrine

 

 

#pannekaker #pancakes #oppskrift #recipe #eat #smak #godtno #breakfast #dinner #dessert

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Vintage Lovin' - Cathrine

Vintage Lovin' - Cathrine

40, Haugesund

Her hos Vintage Lovin' vil du finne oppskrifter på mye rart - baking, matlaging og gjør-det-selv-prosjekter. Selv er jeg veldig glad i den litt rustikke og vintagepregde stilen, noe de fleste av prosjektene mine nok bærer preg av. Jeg håper at du vil finne noe som inspirerer deg. Er det noe du vil lese om, legg gjerne igjen en melding.

Kategorier

Arkiv

hits