Geocaching i drømmeværet <3

Åh, FOR en deilig dag!!! Her på Haugalandet har det vært hele 21 grader i dag, og shorts og t-skjorte har vært dagens absolutt foretrukne antrekk. Vinterblek hud har fått sårt tiltrengt sollys, og D-vitaminene har formelig trengt seg vei gjennom porene. Her i huset har gutta hatt overnattingsbesøk i natt, og vi har brukt dagen i dag til å utforske hvilke skjulte skatter som finnes i nærområdet - GEOCACHING! Den første cachen vi fant var den største vi har funnet så langt, og øynene på gutta holdt på trillet ut av hodet på dem når de så alle godsakene som lå i boksen. De hadde med seg ting de kunne bruke til å bytte til seg dersom de fant noe de ville ha. God skikk og bruk innen Geocaching er å legge igjen noe som har lik verdi eller høyere enn det man tar ut av boksen ;) Hele tre cacher fant vi i dag, tre helt ulike og med ulik vanskelighetsgrad. I følge guttene ga det mersmak, så da er det vel klart for ny tur etter skoletid i morgen :) 

Den yngste frøkna mi er en kløpper på kjøkkenet. Dette er et av hennes kunstverk, den fikk vi servert for et par uker tilbake. Dette er en Devils Food Cake, en aldeles NYDELIG kake. Den er både bakt og pyntet av bakemesteren selv, jeg er ikke rent lite stolt av snart-tenåringsjenta mi <3 I dag kom vi geocachere hjem til duften av nystekte lapper :) Best å finne frem joggeskoene, for her i heimen står fristelsene i kø :) Oppskrift på Devils Food Cake

200 g smør

3 dl sukker

3 egg 

5 dl mel

1 dl kakao pulver

1 ts. bakepulver

2 ts. vanilje sukker

1 ts. natron

1 ts. salt

2 dl  vann

1 dl rømme

       

Sett ovnen på 175C

Bruk en mikser og visp smør og sukker på middels hastighet i ca 5 minutter.

Tilsett egg, visp litt til. Bland så inn kakao og varmt vann. Sikt i mel, bakepulver, natron, vanilje sukker og salt.
Bland forsikitig sammen. Det kan være lurt å bruke en rørespatel eller en slikkepott istedet for mikser. Da unngår du at deigen faller sammen.
Tilsett så  rømme og kakaoblandingen og vend alt godt sammen. Hell så røren i kakeformen, stek i 40-50 minutter. Avkjøl i formen for å unngå at kaken revner når du løsner springformen. 

 

Sjokoladekrem:           

500 g mørk kokesjokolade. Du kan også bruke renere sjokolade, f.eks 70 %  eller enda renere. 

1 dl kremfløte  

150 g meierismør. Margarin vil ikke gi helt samme smaken.
Så senker kveldsroen seg sammen med solen. Snart er det tirsdag og en ny uke. Takk for i dag <3

 

- Cathrine.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Vintage Lovin' - Cathrine

Vintage Lovin' - Cathrine

40, Haugesund

Velkommen! Jeg har en lidenskap for vintage, og gjennom bloggen ønsker jeg å vise hvordan vintagestilen kan gjøres personlig og integreres i hverdagens store og små øyeblikk. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

hits