Nystekte lapper på en vanlig tirsdag :) (Oppskrift)

Nok en gang har min lille bakermester hatt en runde på kjøkkenet. Hun fikk prøve seg på lapper (sveler kan man også kalle det) i går, og det ga mersmak!

I dag triplet hun oppskriften og endte opp med et lappetårn som går det skjeve tårnet i Pisa en god gang :) 

 

OPPSKRIFT PÅ LAPPER: 

Lag eggedosis av 3 egg og 2 dl sukker. 

Tilsett 9 dl kulturmelk eller skummet kulturmelk og 4 ss smeltet meierismør

Ha deretter i 8 dl mel, 1 ts hornsalt og 1 ts natron

Kjør i en elektrisk mikser til røren er glatt.

Stek på middels varme på enten steketakke eller stekepanne. Øs opp en liten røre, du trenger mindre røre enn du tror. Snu forsiktig når lappen er full av små bobler.

Steketiden på side to er veldig kort, så følg med på fargen til du har blitt kjent med tidsintervallene. 

 

Lapper smaker godt med smør, syltetøy, sukker, rømme eller brunost. Mange bruker også honning og sirup.

 

 

Gutta har vært på farten, det er pussig det der med nye sko og søle. Det hører liksom sammen. Så nå står det et par guttesko til tørk etter å ha blitt grundig døpt i søla på marka like ved oss.

Sukk.

Jaja, de lærer vel en gang, og dessuten er det fortsatt litt småsjarmerende når de kommer med røde kinn, svett lugg og skitne sko. Da vet man at ungene har kost seg! 

(Til orientering: Jada, bildet av skoene er tatt FØR vask ;) )

 

Det har vært nydelig vær her i dag også, selv om det skyet til i 17-tiden holdt temperaturen seg til et godt stykke utpå kvelden. Jeg er spent på hva resten av uken vil bringe :)

Må værgudene være med oss litt til! 

Takk for i dag <3

 

- Cathrine 

Én kommentar

Så utrolig godt ut!

Hadde forresten satt kjempe stor pris på om du tok en tur innom min blogg også :-) Ha en kjempe fin dag videre, vakre deg!

Skriv en ny kommentar

Vintage Lovin' - Cathrine

Vintage Lovin' - Cathrine

40, Haugesund

Velkommen! Jeg har en lidenskap for vintage, og gjennom bloggen ønsker jeg å vise hvordan vintagestilen kan gjøres personlig og integreres i hverdagens store og små øyeblikk. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

hits